+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vakarų Lietuvos istorijos mokytojų sueiga

Spalio 9 d. Vakarų regiono istorijos mokytojai susirinko Šilutės H. Šojaus muziejuje edukacijai „Ir valgiai buvo šventi“ Svarbiausias tikslas buvo istorijos mokytojams iš Pagėgių, Klaipėdos, Nidos švietimo įstaigų aptarti bendradarbiavimo veiklas. Pasitarime dalyvavo ir istorijos mokytojų metodinio būrelio veiklą kuruojanti Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė.

Edukacijoje Šilutės H. Šojaus muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė pristatė lietuvininkų patiekalus. Susipažinome ir valgėme lietuvininkų valgius.

LaimaToliušienė kvietė mokytojus diskutuoti, kelti klausimus dėl programų įgyvendinimo, vadovėlių trūkumo ir pan. Vaidas Pamparas pasiūlė steigti Vakarų Lietuvos mokytojų asociaciją. Kalbėjo ir idėjai pritarė Laima Toliušienė, Loreta Elertienė, Algirdas Gečas, Mindaugas Janukonis ir kt. Niekas šiai idėjai neprieštaravo.

Klaipėdos mokytojai Vaidas Pamparas, Loreta Elertienė pasiūlė 2025m.  Šilutėje organizuoti ir pravesti Regioninį Mažosios Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 8–10 (I–II gimn.) klasių mokinių istorijos konkursą. Idėjai pritarė Šilutės istorijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Laima Toliušienė. Pakvietėme diskusijai. Mokytojas Algirdas Gečas pasisiūlė peržiūrėti  konkurso nuostatų projektą ir pateikti mokytojams. Mokytojai Daiva Losienė ir Silvestras Merliūnas sutiko peržiūrėti konkurso programą. Diskusijose buvo aptarta, kur, kaip organizuoti konkursą.

Pritarti idėjai steigti Vakarų Lietuvos istorijos mokytojų asociaciją ir bendradarbiauti.

Regioninį Mažosios Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 8–10 (I–II gimn.) klasių mokinių istorijos konkursą organizuoti 2025-05-15 Šilutės pirmojoje gimnazijoje, bendradarbiaujant su Šilutės savivaldybės Švietimo, sporto ir kultūros skyriumi, Švietimo pagalbos tarnyba, H. Šojaus muziejumi, F. Bajoraičio biblioteka, Šilutės kultūros centru, Evangelikų liuteronų bažnyčia.

Laima Toliušienė
Istorijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės pirmosios gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė