+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Šia diena iš esmės siekiama skatinti ir išlaikyti turtingą Europos kalbų ir kultūrų įvairovę. Ja taip pat siekiama, kad žmonės per savo gyvenimą mokytųsi daugiau kalbų ir gerintų savo kalbinius įgūdžius.

Filosofas Vilhelmas Storosta-Vydūnas sakė „Kalbą reikėtų vadinti tautos vėliava. Negalima suprasti tautos savybių, nepažįstant jos kalbos. Ir niekuo kitu tauta neapreikš savo širdies, sielos ir dvasios taip, kaip savo kalba”.

Kalbų dienos proga Šilutės Martyno Jankaus anglų kalbos mokytojos Sonata Sabaitienė, Rasa Naujokienė ir Aida Skarbalienė sukvietė Šilutės miesto Pamario progimnazijos ir Žibų pradinės mokyklos pradinių klasių anglų kalbos mokytojas ir mokinius paminėti šią dieną. Apie 90 mokinių ir jų mokytojos žiūrėjo mini vaidinimą apie kalbas ir keliones, dainavo, šoko bei atsakinėjo į klausimus apie Europą, jos kalbas ir tradicijas. Mokiniai turimas žinias apie Europą pasitikrino Kahoot žaidime „Do you know?”. Renginys užbaigtas bendra daina „Hello Around the World”.

Renata Ivaščenkienė
Pradinių klasių anglų kalbos mokytoja
Pradinių klasių anglų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė