+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Metodinė diena Švietimo pagalbos tarnyboje

Birželio 19 dieną Šilutės švietimo pagalbos tarnyboje svečiavosi Tauragės bei Telšių švietimo centrų pedagoginės psichologinės pagalbos specialistai.

Metodinės dienos metu analizuoti naujai įsigaliojantys teisės aktai, į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Diskutuota apie  mokinio (vaiko) ugdymosi pasiekimų ir pažangos vertinimą, ugdymosi galių ir sunkumų išskyrimą, ugdymosi sunkumų bei ugdymosi aplinkos veiksnių analizę, ugdymo pritaikymo poreikio nustatymą.

Kalbėta apie mokinių (vaikų) kalbėjimo, kalbos ir (ar) komunikacijos raidą, gebėjimų įvertinimą, galių ir sunkumų, svarbių ugdymosi aplinkos veiksnių išskyrimą, kalbėjimo, kalbos sutrikimų ir/ar sunkumų identifikavimą bei socialinės edukacinės aplinkos poveikio mokinio (vaiko) ugdymuisi ir mokymuisi įvertinimą.

Supažindinome koleges su Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos erdvėmis. Metodinę dieną užbaigėme edukacijoje „Šilutės sekretai“. Kartu su gide Jūrate Guseviene svečiai turėjo galimybę pasižvalgyti po senąją Šilutę, susipažinti su jos istorijos paslaptimis.

Dėkojame kolegėms iš Tauragės ir Telšių švietimo centrų už metodinės dienos iniciatyvą ir kolegialiosios patirties sklaidą.

Daina Jucikaitė
Švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja