+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Profesinis tobulėjimas Erasmus+ kvalifikacijos tobulinimo kursuose

Erasmus+ projektas „Darbuotojų kompetencijų tobulinimas Šilutės TAU sėkmingai veiklai“  (projekto Nr. 2023-1-LT01-KA122-ADU-000146491).

Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro anglų kalbos mokytoja metodininkė, Šilutės Trečiojo amžiaus universiteto dėstytoja Rita Bernotienė 2024 m. balandžio 29 d. – gegužės 4 d. dalyvavo Erasmus+ KA122 kvalifikacijos tobulinimo kursuose “Experiential Learning in Tenerife: Through Nature and History” Ispanijoje. Kursus organizavo didelę patirtį turinti organizacija Europass Teacher Academy, juose dalyvavo mokytojai iš Švedijos, Vokietijos, Kipro, Italijos, Graikijos, Čekijos, Kroatijos, Latvijos, Estijos bei Lietuvos.

Kiekvienos Europos šalies atstovai pristatė savo mokyklą ir švietimo sistemą, pasidalijo profesine patirtimi. Kursų lektoriai Dominic Kauffman ir Maja Balcerzyk, savo darbe nuolat taikantys inovatyvius mokymo metodus, tokius kaip patyriminis mokymas, kur akcentuojamos ne žinios, o patirtis (kuo daugiau patirties, tuo geresni įgūdžiai). Patyriminis mokymasis per gamtą ir istoriją įkvėpė naujoms idėjoms, kūrybiškumui bei mokymo/-si proceso atnaujinimui.

Tai buvo dar viena įdomi patirtis, skatinanti ieškoti profesinio tobulėjimo galimybių ir sprendimų, kuri neabejotinai turės didelės naudos Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro bei Šilutės TAU bendruomenei.

Rita Bernotienė
Projekto koordinatorė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, „Erasmus+ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.