+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Projektinės, edukacinės veiklos ypatumai ugdymo procese

Vasario 20 d. Šilutės H. Šojaus muziejuje susitiko  ilgalaikiai bendradarbiavimo partneriai –  Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo ir Švėkšnos „Diemedžio“  ugdymo centro pedagogai. Antrą dešimtmetį besitęsianti  draugystė ieško ir randa naujų bendradarbiavimo formų. Šis susitikimas – tai ilgalaikės programos „Atnaujintos bendrosios programos – kompetencijomis grįstas ugdymas priešmokykliniame ir pradiniame ugdyme “  modulio  „Projektinės, edukacinės veiklos ypatumai ugdymo procese“ renginys.

Edukaciją „Lietuvininkų kulinarinis paveldas“ vedė muziejaus direktorė I. Skablauskaitė. Žemaičiams iš Švėkšnos ir „šišioniškiams“ iš Šilutės buvo naudinga prisiminti ir/ar sužinoti apie  unikalius Klaipėdos krašto buities ir gyvenimo fragmentus, pasitikrinti žinias apie šį kraštą dalyvaujant mini konkursuose.

„Lietuvos kulinarinio paveldo tradicijų puoselėjimas“  – tai Švėkšnos „Diemedžio“  ugdymo centro pedagogų ir jų ugdytinių vykdytas projektas, kurio sėkme pasidalino mokytoja A. Antanavičiėnė. Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytoja V. Verbickienė, logopedė D. Ivanovienė ir spec. pedagogė E. Žiliuvienė pristatė savo vykdytus ir numatomus tęsti mokyklinius projektus, mokyklos mokytojų parengtas skaitmenines  priemones  visų dalykų mokytojams. Diskutavome apie projektinės veiklos teikiamą naudą mokiniams. Metodinę dieną baigėme ekskursija po muziejų.

Visų dalyvių vardu nuoširdi padėka Šilutės H. Šojaus muziejaus darbuotojams ir  direktorei I. Skablauskaitei.

Danguolė Norkuvienė
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos
direktoriaus pavaduotoja ugdymui