+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Matematikos atnaujinto ugdymo turinio praktiniai pavyzdžiai

Vasario 21 d. rajono matematikos mokytojams vyko Aistės Venclovienės, Šiaulių Didždvario gimnazijos matematikos mokytojos ekspertės, Tarptautinio Bakalaureato diplomo programos mokytojos, nuotolinis seminaras  „Matematikos atnaujinto ugdymo turinio praktiniai pavyzdžiai“.

Lektorė pristatė Matematikos bendrosios programos (2022) atnaujinimo aspektus šiuolaikinio ugdymo kontekste. Ji supažindino su 2022 m. atlikto EBPO PISA tyrimo analize, preliminariomis išvadoms bei rekomendacijomis. Aistė Venclovienė pasidalijo įspūdžiais iš 2023 m. spalio mėn. 22-26 d. Kipinos licėjuje (Hiuvinka, Suomija) vykusių užsiėmimų: pasakojo apie ugdymo proceso organizavimą Suomijoje, tarptautinius iššūkius šiandieniniame ugdyme, Suomijos švietimo sistemos principus ir strategijas, vedančias sėkmės link, skaitmeninių vadovėlių ir kitos internetinės mokymosi medžiagos, suteikiančios kiekvienam mokiniui individualizuotas mokymosi galimybes, jų įtaką mokymo ir mokymosi kokybei, taikytus įvairius mokymo stilius, klasės valdymo būdus ir mokinių įtraukimo bei motyvacijos metodus.

Pranešėja kalbėjo apie matematikos bendrosios programos pagrindinio ugdymo mokymo(si) turinio aspektus, matematinio samprotavimo ugdymą, kompetencijų ugdymo galimybes matematikos dalyke, matematinį raštingumą pagal pasiekimų lygmenis. Ji pateikė praktinius pavyzdžius, pasidalijo savo patirtimi, kokie matematikos pasiekimai suformuluoti bendrojoje matematikos programoje ir kokios jų sąsajos su kompetencijomis, kaip formuluoti užduotis norimam mokinių pasiekimui stebėti ir fiksuoti. Seminare dalyvavę mokytojai pabandė Aukciono metodą. Lektorė supažindino su Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto profesoriaus R. Norvaišos mintimis apie skirtingus požiūrius į mokyklinės matematikos mokymą ir mokytojų rengimą, aptarė 2023-2027 m. matematikos mokymo ir mokymosi gerinimo plano pagrindinius aspektus.

Asta Bendikienė,
Šilutės Vydūno gimnazijos matematikos mokytoja