+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

 Respublikinis skirtingų gebėjimų mokinių kūrybinis projektas-paroda „Sniego senio istorija““

Sausio- vasario mėnesiais „Diemedžio“ ugdymo centras organizavo respublikinį virtualų projektą-parodą. „Sniego senio istorija“. Projektas skirtas Sausio 21-ajai, Pasaulinei sniego dienai paminėti.

Žiema – viena iš gražiausių metų laikų, kuri dovanoja ne tik baltas pusnis, bet ir įvairias žiemos pramogas ir linksmybes. Ir šis laikas tampa tarsi nuostabi pasaka. Ir šioje žiemos pasakoje pasirodo nauji herojai – sniego seniai, kuriuos vaikai triukšmingai ir džiaugsmingai lipdo, net jei sniego sulaukiame retai. Tai norint pasidaryti senį besmegenį, reikia pasikliauti fantazija ir kūrybiškumu.

​Projekto tikslas – taikant STEAM metodus ugdyme skatinti mokinius aktyviai eksperimentuoti, kurti, konstruoti senį besmegenį iš antrinių medžiagų. Projektas vyko dviem etapais. Pirmame etape pedagogai, pasirinkdami ugdytiniams priimtinus metodus (pasakų skaitymas, eksperimentas, bandymas, tyrimas, stebėjimas, piešimas, lipdymas, konstravimas, STEAM elementų taikymas) tyrinėjo sniegą, susipažino su jo savybėmis, išsiaiškino skirtingas sniego būsenas, maišė su skirtingomis medžiagomis. Antrame etape, kūrybinės veiklos metu gamino sniego senį, naudodami kiaušinio dėklus iš plaušienos.

Projekte dalyvavo 46 respublikos ugdymo įstaigos, 97 mokytojai, auklėtojai ir pagalbos specialistai, kurie padėjo vaikams atlikti kūrybinę užduotį ir pristatė  160 nuotraukų (muz. -Andriaus Borisevičiaus, žodžiai- Dianos Gancevskaitės, atlieka – Džimba).

Nuoširdžiai dėkojame dalyviams!

Vilma Uselienė,
„Diemedžio“ ugdymo centro auklėtoja metodininkė