+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šilutės krašto istorijos mokytojų ir muziejininkų sueiga

Lapkričio 28 d. rajono istorijos mokytojai rinkosi Šilutės H. Šojaus muziejuje aptarti su muziejininkais bendras galimas edukacines veiklas įgyvendinant atnaujintą ugdymo turinį. Drauge diskutavome, kokias muziejaus siūlomas programas galime panaudoti mokinių kompetencijų ugdymui.

Muziejaus edukatoriai pasiūlė parengti vieną-dvi naujas edukacines programas pagal atnaujintą ugdymo turinį ir pakvietė aplankyti esamas edukacijas, kurios trečiadieniais mokiniams nemokamos.

Diskutavome ir dėl kitų temų, konkrečiai analizuodami atnaujintą ugdymo turinį, ieškojome optimaliausių sprendimų, kaip įtaigiau mokiniams pateikti istorinę praeitį. Saulius Sodonis pristatė ekskursijas Žemaičių Naumiesčio muziejuje, o mokytojai pageidavo dar parengti edukaciją apie Sąjūdį Šilutės krašte. Sąjūdžio paroda suplanuota Šilutės pirmojoje ginazijoje kovo pirmąją savaitę, tuo pat metu Saulius Sodonis pristatys mokiniams Sąjūdžio veiklą Šilutės krašte. pakviesime ir mokinių iš kitų mokyklų.

Monika Žąsytienė kviečia mokinius su mokytojais į edukaciją Švėkšnoje Holokausto tema.

Muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė kvietė aktyviau lankytis muziejaus renginiuose, parodose ir naujose edukacijose, lietuvių, istorijos, dailės ir kt. dalykų mokytojus:  rengti integruotas pamokas, ekskursijas, edukacijas ir kt. muziejuje.

Laima Toliušienė,
Istorijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė