+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Sakralinių giesmių šventė „Teskamba giesmės“

Gruodžio 7 d. Šilutės Naujųjų Apaštalų bažnyčioje vyko jau tradicine tapusi  sakralinių giesmių šventė „Teskamba giesmės“. Tai Šilutės rajono savivaldybės finansuojamas meninės raiškos projektas, kurį įgyvendino ir šventę organizavo Šilutės meno mokykla, Šilutės Žibų pradinė mokykla ir Šilutės Pirmoji gimnazija.

Organizatoriai stengiasi, kad kiekvienais metais ši šventė būtų šilta, jautri, kupina daug gražių akimirkų. Šiemet sakralinių giesmių šventė buvo įsiklausymas į save per poeziją ir muziką, akys gėrėjosi meno mokyklos dailės skyriaus sukurtomis originaliomis dekoracijomis. ,,Teskamba giesmės“ ir dalyvius ir gausų būrį klausytojų įtraukė į sakralinės muzikos pasaulį, pilną nuostabių vaikiškų balsų, kviečiantį įšgyventi kalėdinio stebuklo laukimo jausmus ir sukūrusį nepakartojamą bendrumo jausmą. Visi, prisidėję prie šventės organizavimo, sulaukė Savivaldybės administracijos atstovų padėkų, kurias įteikė Šilutės rajono savivaldybės vicemerė  Daiva Žebelienė, Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Rakašytė. Šiltus sveikinimo žodžius ir palinkėjimus dovanojo Šilutės Naujųjų Apaštalų bažnyčios kunigas Darius Balodis ir Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Remigijus Šemeklis.

Šventės vedantieji –  Šilutės Pirmosios gimnazijos teatro klasės ugdytiniai, vadovaujami mokytojos  Jolitos Ežerinskės, sukūrė poetišką nuotaiką ir sakralią atmosferą, pristatydami poetines kompozicijas, kurios persipynė su  muzikinių kolektyvų  atliekamomis giesmėmis. Šiemet šventėje dalyvavo per 270 dalyvių iš Šilutės rajono švietimo įstaigų. Pirmojoje šventės dalyje pasirodė mažiausieji atlikėjai iš 6 ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Šventę į skliautus pakylėjo dangiškos giesmių melodijos, skambūs mažųjų balsai, gausūs žiūrovų plojimai.

Antroje dalyje pasirodė  vokaliniai, vokaliniai instrumentiniai ansambliai bei solistai iš miesto bei rajono pradinių, pagrindinių mokyklų, progimnazijų,  Šilutės Pirmosios gimnazijos, Šilutės meno mokyklos. Malonu buvo matyti ir girdėti tokį šventinį sąskambį, harmoniją ir džiugesį viename, o žodžiais nenusakomas šventinis jaudulys tviskėjo dalyvių ir jų tėvelių akyse.

Dėkojame visai muzikos mokytojų bendruomenei už sukurtą nepakartojamą šventę, pilną gerų emocijų, skambių garsų ir bendrystės.

Daiva Pielikienė,
Šilutės meno mokyklos direktorė