+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vadovų lyderystė mokyklos kaitai

Lapkričio 23-24 dienomis Zarasų pedagogai dalyvavo Šilutės rajono Švietimo pagalbos tarnybos darbuotojų parengtoje dviejų dienų kvalifikacijos tobulinimo programoje-seminare, „Vadovo lyderystė mokyklos kaitai. vadybinių kompetencijų gilinimas“ pagal III modulį „Ugdymo įstaigos kaitos kryptingumas, planavimas ir pasirengimas iššūkiams“. Tinklaveikos galimybes UTA kontekste pristatė Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė.

Mokytojai tobulino bendrakultūrines kompetencijas; praplėtė žinias apie Klaipėdos krašto kultūrinį, etninį paveldą. Vyko informaciniai mainai su Šilutės rajono ugdymo įstaigomis apie tinklaveikos galimybes ugdymo turinio atnaujinimo kontekste.

Seminaro temos buvo aktualios: įtraukusis ugdymas, elgesio ir emocijų sunkumų turinčių mokinių ugdymas – pagalba ir sprendimų paieška kartu; UTA edukacinių erdvių panaudojimo galimybės ugdymo procese, Švėkšnos miestelio UTA vietos; tinklaveikos galimybės UTA kontekste, informaciniai mainai; ugdymo institucijų veiklos specifiškumas ir UTA edukacinių erdvių panaudojimo galimybės ugdymo procese ir kt.

Svečiai iš Zarasų domėjosi Mažosios Lietuvos etnine kultūra, geografinėmis ir etnokultūrinėmis vertybėmis jų panaudojimu ugdymo organizavimui netradicinėse erdvėse, Šilutės ugdymo įstaigų edukacinėmis aplinkomis bei kultūra, įgytas žinias panaudos, taikys savo profesinėje veikloje.

Jolanta Purvinskienė
Zarasų rajono savivaldybės administracijos
Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė