+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Diegiama mokytojams skirta skaitmeninė aplinka „Ugdymo sodas“

[singlepic id=1265 w=200 h=200 float=right]Ugdymo plėtotės centro specialistai diegia ir toliau kuria informacinę sistemą „Ugdymo sodas“. Sistemoje užsiregistravę pedagogai ras metodinės medžiagos, turės galimybę kurti ilgalaikius planus, rengti pamokų aprašus, naudoti skaitmenines mokymo priemones. Vėliau „Ugdymo sodo“ aplinkoje bus vykdoma pedagogų kvalifikacijos tobulinimo(si) duomenų apskaita ir stebėsena.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=4U2AQQOdEHE&width=610&height=350&rel=0[/embedyt]

„Ugdymo sodas“ – tai interneto naršykle atveriama aplinka, kurioje mokytojas gali dirbti ir bendrauti, rasti įvairios švietimo srities informacijos. „Ugdymo sode“ vis gausėja metodinės medžiagos ir skaitmeninių mokymo priemonių (SMP). Netolimoje ateityje bus įmanoma per paiešką susirasti visą Ugdymo plėtotės centro skelbiamą metodinę medžiagą ir kitas ugdymo priemones, dokumentus.

Jau dabar mokytojai, prisijungę prie „Ugdymo sodo“, turi galimybę kurti ilgalaikius planus, rengti pamokų aprašus, įkelti nuorodas į reikiamas skaitmenines mokymo priemones.

Sistemoje užregistravus mokinius, galima jiems skirti užduotis (klasėje arba namuose) ir sekti statistiką bei rezultatus.

Šioje aplinkoje mokytojai gali ir patys susikurti mokymo priemonę ir įterpti kompiuterio automatiškai vertinamas užduotis (testus). Sistema leidžia panaudoti bet kurią prieinamą skaitmeninę mokymo priemonę, įsikeliant ją visą arba reikiamą jos dalį į savo kuriamas mokymo priemones.

Rengiant ilgalaikius planus, pamokų aprašus, ieškant tinkamų SMP galima naudoti suskaitmenintas bendrąsias programas, kurių teksto nebereikia kopijuoti, o tinkamas veiklos sritis, gebėjimus, žinias ir supratimą pasirinkti tiesiai iš sąrašo.

„Ugdymo sode“ yra ne tik asmeninių žinučių sistema, bet ir diskusijų forumas. Jame galima pasidalyti savo pasiekimais, klausti patarimo ir gauti specialistų konsultacijas dėl „Ugdymo sodo“ ir kitais švietimo klausimais.

Kitais metais į „Ugdymo sodą“ persikels dauguma „Pievoje“ (prototipas) išbandytų registravimosi į pedagogų kvalifikacijos tobulinimosi renginius būdų. Sistema leis peržiūrėti akredituotų pedagogų kvalifikacijos tobulinimo (PKT) programų duomenis, rasti dominančius renginius ir į juos registruotis.

Be to, bus sukurta pedagogų kvalifikacijos apskaitos sistema – pedagogo kompetencijos aplankas. Jame bus ne vien aplankytų PKT renginių duomenys, bet ir kitais būdais tobulintos pedagogo kvalifikacijos įrodymai.

Būtent „Ugdymo sode“ bus pildoma pedagogo kvalifikacijos tobulinimo deklaracija ir kiti metinio pokalbio duomenys, numatyti šią vasarą skelbtame „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo veiklos apskaitos rekomendacijų projekte“  (http://www.upc.smm.lt/projektai/pkt/rezultatai.php).

Kviečiame mokytojus nelaukti, kol bus įgyvendinta ši „Ugdymo sodo“ plėtros dalis, o prisijungti jau šiandien ir išbandyti ugdymo proceso planavimo priemones, drąsiai bendrauti diskusijų forume ne tik su savo kolegomis, bet ir kitais švietimo atstovais.

Kaip prisijungti? Interneto paieškoje įveskite „Ugdymo sodo“ adresą: https://sodas.ugdome.lt/. Spustelėkite mygtuką „Registracija“ ir pateikę šiek tiek duomenų susikurkite slaptažodį. Nurodę mokyklą, pridėkite sau mokytojo paskyrą ir laukite patvirtinimo.

„Ugdymo sodas“ sukurtas įgyvendinant projektą „Ugdymo turinio naujovių sklaidos modelis“, o pedagogų kvalifikacijos apskaitos posistemė – įgyvendinant projektą „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra“ (II etapas).

Anatolijus Jakimovas
IT skyriaus metodininkas

Ugdymo plėtotės centras